Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-29@01:00:48 GMT

راه اندازی چهار سامانه برای مقابله با فساد اداری

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۸۷۵۰۹

راه اندازی چهار سامانه برای مقابله با فساد اداری

به گزارش جهان نيوز، حسین میر شجاعیان معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی درباره اثر سامانه های جدید وزارت اقتصاد در امر کاهش روال اداری، اظهار کرد: وزارت اقتصاد چهار سامانه با نام های  سام، دادور، نما و یاور را برای بهبود فضای کسب و کار تدوین کرده است که در اقتصاد کلان، اثری مستقیم و غیر مستقیم مثبت بسیاری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بیان کرد: در مرکز الکترونیکی وزارت اقتصاد چهار بخش اعم از سام در امور ساماندهی مجوز ها، دادور در امور شکایات، یاور مربوط به میز خدمات و نما که نقشه ملی استعلامات و وضعیت شناسه ها را برعهده دارند ،فعال هستند.

میرشجاعیان اضافه کرد: راه اندازی این سامانه ها موجب یکپارچه سازی صدور مجوز ها و تسهیل امر اشتغال و کسب و کار می شود. در چهار سامانه تدوین شده تمام دستگاه ها به یکدیگر متصلند و عملکرد هر نهادی مورد ارزیابی و مواخذه قرار می گیرد.

وی معتقد است، اکنون دستگاه ها به طور جداگانه به امر مجوز دهی می پردازند از اینرو ارباب رجوع در مسیر اخذ مجوز و گواهی دچار آسیب و فرسودگی می شود، بنابراین با راه اندازی این سامانه ها نظارتی بر نحوه همکاری ها نهاد ها ایجاد می شود و دادخواهی شهروندان در کمترین زمان ممکن به نتیجه می رسد.

معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: با راه اندازی این سامانه ها حقوق شهروندی در عمل به خوبی نمایان می شود، البته این سامانه ها جایگزین هیچ دستگاه دولتی نمی شوند و طبق روال  هر دستگاهی به طور تخصصی به وظایف خود می پردازد. در نهایت از مراحل اداری کاسته شده  و  خواسته های دستگاه ها به یکدیگر متصل می شوند.

میرشجاعیان بیان کرد: حدود 15 استانداری از جمله آذربایجان شرقی، گیلان، سمنان و.. کارتابل های مخصوص سامانه های مذکور را دریافت کرده اند و آموزش های لازم به مجریان این سامانه داده شده است.

وی تصریح کرد: استانداری ها وظیفه نظارت بر مجموعه سامانه ها را به عهده دارند.هر فرد به طور مجزا می تواند از این امکان استفاده کند.

معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی از ثبت نخستین شکایت واقعی در سامانه دادور از استان آذربایجان شرقی خبر داد.
میرشجاعیان تاکید کرد: نگهداری این سامانه ها برای استانداری و استفاده افراد از کارتابل مخصوص به آن  هیچ هزینه ای ندارد، مگر اینکه در نثر صریح مقررات و بر پایه مصوبه های قانونی در فرآیند مجوز ها نیاز به پرداخت وجهی باشد.

وی تشریح کرد: وظیفه استانداری ها در این امر مربوط به راهبری پروژه هاست؛ به عبارت دیگر استانداری دستگاه ها را مجاب به استفاده از این نرم افزار ها می کنند.

معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا وجود ۲ سازوکار همزمان سنتی و الکترونیکی در امور اداری اختلالی را به وجود نمی آورد؟ گفت: با اینکه این سامانه ها رونمایی شده است اما اکنون به دلیل اینکه تمام استعلامات کشور الکترونیکی نیست از فرآیند های سنتی بهره می جویم. مطابق دیدگاه ستاد فرماندهی به ازای هر سرویس نوینی که به شیوه الکترونیکی ارائه می شود فرآیند های سنتی پیشین و مدارک مربوط به آن از چرخه اداری حذف می شود و در آینده ای نزدیک تمام این فرآیند ها به شکل الکترونیکی‌انجام می شود.

میرشجاعیان افزود: سرویس دهی کشف فساد حساب مالیاتی در الویت برنامه های الکترونیکی قرار دارد. در سامانه های الکترونیکی فرد شاکی دادخواهی و یا تقاضای خود را در داخل نرم افزار به ثبت می رساند و از همان طریق جواب دستگاه مرجع را دریافت می کند.

وی تصریح کرد: مجوز های زیادی همچون صدور کارت بازرگانی، تسهیلات بانکی و... در کشور صادر می شوند که پیش نیاز بسیاری از آنها مربوط به مفاسد مالیاتی است. بنابراین الکترونیکی کردن این اهم در الویت برنامه های وزادت امور اقتصادی و دارایی قرار گرفته است.

معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی ابراز کرد: خدماتی که بیشترین ارباب رجوع را دارد از دستگاه ها پرسیده می شود و در الویت الکترونیکی شدن قرار می گیرد. با الکترونیکی شدن هر سرویس خدمات دهی، مدارک و فرآیند های کاغذی حذف می شود و در نتیجه علاوه بر اینکه مجموعه اداری احساس سبکی می کند، امکان فساد و تبانی هم تا حد زیادی از روال اداری برچیده می شود.

میرشجاعیان ادامه داد: میان سه نرم افزار یاد شده، دادور صدر نشین رونمایی ها قرار گرفت و اکنون افراد به طور واقعی می توانند گله مندی های خود را در سه مرحله اعم از بالاترین مقام دستگاه اجرایی، استانداری و شورای رقابت به ثبت برسانند.

معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: سامانه سام در چند ماه آینده رونمایی می شود و پس از اینکه تمامی سامانه ها فعال شد، دستگاه ها به یکدیگر متصل می شوند.

منبع:باشگاه خبرنگاران

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۸۷۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی

برای حل ریشه‌ای مشکل تورم و به طور مشخص کاهش سرعت رشد نقدینگی، برنامه‌های مستمر و بلندمدتی توسط دولت سیزدهم و وزارت اقتصاد در نظر گرفته شده است؛ خدمت نوین برات الکترونیکی زنجیره تامین، یکی از این برنامه‌ها بوده است.

برات الکترونیک، نسخه به روز شده‌ای از ابزار شناخته شده‌ی برات است که سابقه‌ای طولانی (چند هزار ساله) در اقتصاد ایران و جهان دارد. در برات الکترونیک ویژه زنجیره تامین، علاوه بر تمام ویژگی‌هایی که برات (الکترونیکی) دارد، همواره شخص بدهکار (برات گیر) بانک است. یعنی بانک متعهد پرداخت پولی است که در سررسید به دارنده‌ی برات پرداخت می‌شود. به خاطر الکترونیکی شدن زیرساخت انتشار برات، تمامی فرآیند‌های صدور، انتقال، تنزیل و تسویه برات به شیوه‌ی الکترونیکی انجام می‌شود. موضوعی که علاوه بر تسهیل فرآیندها، سرعت و دقت انجام تراکنش‌ها را افزایش می‌دهد. 

 سامانه سفته و برات الکترونیک وزارت اقتصاد از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ شروع به کار کرده است. تا امروز تعداد ۱۷ بانک برای صدور سفته و برات الکترونیک به این سامانه متصل شده‌اند.

 گفتنی است، آیین رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه با حضور خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و اکرمی، رئیس خزانه داری کل کشور  برگزار شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • صدور هشدار زرد هواشناسی در چهار محال و بختیاری
  • رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی با حضور وزیر اقتصاد
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • سه سال انتظار برای ارشاد مدیران
  • کاهش ۲.۹ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • مسئولان از فساد دوری کنند تا بتوانند با آن مقابله کنند
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد
  • استفاده ۷۸ درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه