Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@07:35:53 GMT

راه اندازی 4 سامانه برای مقابله با فساد اداری

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۸۸۴۹۰

راه اندازی 4 سامانه برای مقابله با فساد اداری

معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی از راه اندازی چهار سامانه جدید برای مقابله با فساد اداری خبر داد.

ایران آنلاین /حسین میر شجاعیان ، درباره اثر سامانه های جدید وزارت اقتصاد در امر کاهش روال اداری، اظهار کرد: وزارت اقتصاد چهار سامانه با نام های  سام، دادور، نما و یاور را برای بهبود فضای کسب و کار تدوین کرده است که در اقتصاد کلان، اثری مستقیم و غیر مستقیم مثبت بسیاری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در مرکز الکترونیکی وزارت اقتصاد چهار بخش اعم از سام در امور ساماندهی مجوز ها، دادور در امور شکایات، یاور مربوط به میز خدمات و نما که نقشه ملی استعلامات و وضعیت شناسه ها را برعهده دارند ،فعال هستند.

میرشجاعیان اضافه کرد: راه اندازی این سامانه ها موجب یکپارچه سازی صدور مجوز ها و تسهیل امر اشتغال و کسب و کار می شود. در چهار سامانه تدوین شده تمام دستگاه ها به یکدیگر متصلند و عملکرد هر نهادی مورد ارزیابی و مواخذه قرار می گیرد.

وی معتقد است، اکنون دستگاه ها به طور جداگانه به امر مجوز دهی می پردازند از اینرو ارباب رجوع در مسیر اخذ مجوز و گواهی دچار آسیب و فرسودگی می شود، بنابراین با راه اندازی این سامانه ها نظارتی بر نحوه همکاری ها نهاد ها ایجاد می شود و دادخواهی شهروندان در کمترین زمان ممکن به نتیجه می رسد.

معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: با راه اندازی این سامانه ها حقوق شهروندی در عمل به خوبی نمایان می شود، البته این سامانه ها جایگزین هیچ دستگاه دولتی نمی شوند و طبق روال  هر دستگاهی به طور تخصصی به وظایف خود می پردازد. در نهایت از مراحل اداری کاسته شده  و  خواسته های دستگاه ها به یکدیگر متصل می شوند.

میرشجاعیان بیان کرد: حدود 15 استانداری از جمله آذربایجان شرقی، گیلان، سمنان و.. کارتابل های مخصوص سامانه های مذکور را دریافت کرده اند و آموزش های لازم به مجریان این سامانه داده شده است.

وی تصریح کرد: استانداری ها وظیفه نظارت بر مجموعه سامانه ها را به عهده دارند.هر فرد به طور مجزا می تواند از این امکان استفاده کند.

معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی از ثبت نخستین شکایت واقعی در سامانه دادور از استان آذربایجان شرقی خبر داد.

میرشجاعیان تاکید کرد: نگهداری این سامانه ها برای استانداری و استفاده افراد از کارتابل مخصوص به آن  هیچ هزینه ای ندارد، مگر اینکه در نثر صریح مقررات و بر پایه مصوبه های قانونی در فرآیند مجوز ها نیاز به پرداخت وجهی باشد.

وی تشریح کرد: وظیفه استانداری ها در این امر مربوط به راهبری پروژه هاست؛ به عبارت دیگر استانداری دستگاه ها را مجاب به استفاده از این نرم افزار ها می کنند.

معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا وجود ۲ سازوکار همزمان سنتی و الکترونیکی در امور اداری اختلالی را به وجود نمی آورد؟ گفت: با اینکه این سامانه ها رونمایی شده است اما اکنون به دلیل اینکه تمام استعلامات کشور الکترونیکی نیست از فرآیند های سنتی بهره می جویم. مطابق دیدگاه ستاد فرماندهی به ازای هر سرویس نوینی که به شیوه الکترونیکی ارائه می شود فرآیند های سنتی پیشین و مدارک مربوط به آن از چرخه اداری حذف می شود و در آینده ای نزدیک تمام این فرآیند ها به شکل الکترونیکی‌انجام می شود.

میرشجاعیان افزود: سرویس دهی کشف فساد حساب مالیاتی در الویت برنامه های الکترونیکی قرار دارد. در سامانه های الکترونیکی فرد شاکی دادخواهی و یا تقاضای خود را در داخل نرم افزار به ثبت می رساند و از همان طریق جواب دستگاه مرجع را دریافت می کند.

وی تصریح کرد: مجوز های زیادی همچون صدور کارت بازرگانی، تسهیلات بانکی و... در کشور صادر می شوند که پیش نیاز بسیاری از آنها مربوط به مفاسد مالیاتی است. بنابراین الکترونیکی کردن این اهم در الویت برنامه های وزادت امور اقتصادی و دارایی قرار گرفته است.

معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی ابراز کرد: خدماتی که بیشترین ارباب رجوع را دارد از دستگاه ها پرسیده می شود و در الویت الکترونیکی شدن قرار می گیرد. با الکترونیکی شدن هر سرویس خدمات دهی، مدارک و فرآیند های کاغذی حذف می شود و در نتیجه علاوه بر اینکه مجموعه اداری احساس سبکی می کند، امکان فساد و تبانی هم تا حد زیادی از روال اداری برچیده می شود.

میرشجاعیان ادامه داد: میان سه نرم افزار یاد شده، دادور صدر نشین رونمایی ها قرار گرفت و اکنون افراد به طور واقعی می توانند گله مندی های خود را در سه مرحله اعم از بالاترین مقام دستگاه اجرایی، استانداری و شورای رقابت به ثبت برسانند.

معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: سامانه سام در چند ماه آینده رونمایی می شود و پس از اینکه تمامی سامانه ها فعال شد، دستگاه ها به یکدیگر متصل می شوند.

/باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۸۸۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان و کارگران، افسران جنگ فرهنگی و اقتصادی هستند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز در خطبه‌های امروز نماز با اشاره به در پیش رو بودن هفته بزرگداشت مقام معلم و روز جهانی کارگر گفت: ما باید با استفاده از معلمان که افسران جنگ فرهنگی و جامعه کارگری که افسران جنگ اقتصادی هستند با دشمنان مقابله کنیم.
آیت الله دژکام تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در برش استانی سند مهندسی فرهنگی و سند تعلیم و تربیت در نظر گرفته شده مسئله آموزش است
وی اضافه کرد: علاوه بر معلمان، کارگران هم مشکلات صنفی دارند که دولت و مسوولان باید در این حوزه بیش از گذشته تلاش کنند تا مشکلات این بخش نیز برطرف شود.
خطیب نماز جمعه امروز شیراز افزود: دشمن جنگ ترکیبی در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی را به ملت ایران تحمیل کرده است و فکر می‌کنند که هیچ قدرتی در مقابل آنها نمی‌تواند بایستد ، این در حالی است که ما با مقاومت و ایستادگی خودمان در مقابل جبهه استکبار می‌ایستیم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس اظهار کرد: دشمنان نظام و انقلاب همزمان با جنگ اقتصادی، جنگ فرهنگی علیه ما به راه انداخته اند تا بتوانند از این طریق به اهداف خود برسد، اما ما باید به لطف الهی و بهره گیری از امکانات و ظرفیت‌های داخلی، جوانان و نخبگان، جایگاه خود را در جهان به گونه‌ای تثبیت کنیم هیچ فرد یا گروهی نتواند جرات نگاه کردن به ایران را داشته باشد.
آیت الله دژکام گفت: رهبر معظم انقلاب هشت راهکار را برای برون رفت از مشکلات اقتصادی و توسعه اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته اند که شامل حمایت مسوولان از تولیدات داخل، افزایش بهره‌وری، جذب سرمایه گذاران در تولید، حمایت مردم از تولیدات داخلی، اصلاح الگوی مصرف، توسعه فرهنگ کار، ایجاد اشتغال و مبارزه با فساد اقتصادی است.
وی افزود: مسئولان، مدیران و مردم با فعالسازی چرخه تولید و اشتغال در زمینه خرید کالای داخلی، حساسیت ویژه‌ای به خرج دهند و مردم برای تحقق شعار سال باید تصور بهتر بودن کالای خارجی را کنار بگذارند و جهت‌گیری آنان به سمت و سوی مصرف اجناس باکیفیت ایرانی باشد.
نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز گفت: نقش تولید کنندگان در تحقق شعار سال بسیار پر رنگ است، چرا که با اعتماد افزایی، تولید کالا با کیفیت برتر و قیمت مناسب می‌توانند نظر مصرف کنندگان را به سمت کالا‌های ساخت داخل جلب کنند.
امام جمعه شیراز با اشاره به تاکید رهبری بر اجرای مبارزه با فساد گفت: اداره کشور در مبارزه همه‌ جانبه با فساد است، بنابراین باید در درجه‌ی اول مراقب باشیم که به هیچ وجه به فساد آلوده نشویم.

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • نیمی از پرونده‌های قضایی گرمسار الکترونیکی شد
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی با حضور وزیر اقتصاد
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • سه سال انتظار برای ارشاد مدیران
  • کاهش ۲.۹ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • معلمان و کارگران، افسران جنگ فرهنگی و اقتصادی هستند
  • مسئولان از فساد دوری کنند تا بتوانند با آن مقابله کنند
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد